PK veldlopen: De jongste en oudsten op het podium

Het eerste weekend van februari stond zoals elk jaar in teken van de Provinciale kampioenschappen veldlopen. Dit jaar trokken we voor het eerst naar Berlare, én met succes: maar liefst vier podiumplaatsen waren de onze. ( te danken aan de jongste: Camille en onze masters mannen)

In totaal kwamen maar liefst 42 VITA-atleten in actie. Camille zorgde in de eerste wedstrijd van de dag meteen voor een bronzen medaille. Ook Belle (25e) en Aline (29e) liepen een knappe wedstrijd. Bij de tweedejaars benjamins finishten Inez en Britt mooi als 43e en 44e. Bij de jongens lliep Seppe Van De Velde naar een prachtige 12e plaats, Lukas finishte kort na hem als 14e. Seppe De Dyn finishte nog net binnen de top 20. Asha en Odinn werden respectievelijk 23e en 30e. Bij de tweedejaars benjamins kon Bjarne beslag leggen op de 13de plaats. Siebe, broer van Belle, kwam enkele seconden later of de streep als 20e.

Bij de eerstejaars pupillen werd Febe 38e en Hadassah 41e en bij de tweedejaars finishte Keoni als 17de. Haar vriendinnetjes Gitta  en Naomi werden knap 30e en 36e. Bij de jongens kwam Adriaan als 61ste over de finish. Een jaar oudere Glao werd in zijn race 51ste.

Miniemen Alixe en Gwen liepen heel de wedstrijd samen en werden 32e en 33e. Merel werd bij de tweedejaars knap 12e, ook Anneleen en Eline liepen mooie wedstrijd, zij werden 31e en 32e.

Bij de cadetten had Cloë het moeilijk om haar mannetje te staan, maar ze liep haar wedstrijd toch mooi uit en finishte als 36e, proficiat! Stef liep als eerstejaars cadet een hele goeie wedstrijd, hij werd 54e.

Bij de scholieren doet Emma het elke week beter, zij finishte mooi als 13e. Robbe kende een mindere dag en finishte bij de jongens als 32e. Hij hoopt in Berlare revanche te kunnen nemen.

Bij de masters/junioren liep Els (W35) een sterke wedstrijd in de modder, zij werd 26e. Ook Patricia liep een hele mooie wedstrijd tussen de ‘jonge veulens’, zij werd 35e maar finishte wel als vijfde van haar leeftijdscategorie. Ook Rita was er bij in Berlare, zij kwam drie plaatsen na Patricia over de streep.

Ook de ‘oudjes’ kunnen het!

Bij de masters/junioren wedstrijd was het vooral rekenen voor Patrick Vanderstraeten en Erwin Segers. Zij werden in deze gemengde race respectievelijk 17e en 34e, maar mochten wel beide op het podium in hun leeftijdscategorie! Proficiat mannen! Junior Maarten dook na lange inactiviteit ook nog eens het veld in, hij werd 45e, net voor Peter (46e) en enkele tientallen seconden voor zijn vader DavidJean-Benoit en Jan kwamen in dezelfde race als 74e en 83e van de 95(!) deelnemers over de streep. Die laatste plaats was overigens voor de 72-jarige Lucien, hij werd 2e in de categorie M+70 en kreeg zilver, van een topprestatie gesproken!!

Senioren:

Bij de senioren dames finishten trainingspartners Annelies en Silke als 13e en 17e. Tot slot liep ook nog Michiel bij de senioren mannen. Hij finishte sterk zesde in zijn tweede lange cross ooit bij de senioren. Hij mocht tevreden terugkeren naar Amsterdam waar hij stage loopt, hopelijk blijft hij ver weg van de “wallekes” aldaar.