Veldloop Zottegem

Na de nieuwjaarsdagen werd er in Zottegem voor het eerst weer gecrosst door de VITA-atleten. Op de loodzware omloop nabij de Bevergemse Vijvers kwamen 29 atleten in actie.

Podium benjamins meisjes 2008Camille Hubert, onze jongste topper zette meteen goed in en werd knap derde bij de benjamins meisjes. Vriendin Aline Van Weyenberg werd knap tiende, en dat in haar tweede cross ooit! Ook Belle Paridaens liep een goede wedstrijd, zij werd 24ste. Seppe Van De Velde en naamgenoot Seppe De Dyn liepen heel de wedstrijd mee voorin en werden respectievelijk zevende en achtste. Alejo De Corte werd in diezelfde wedstrijd 23ste, Asah Wilson finishte wat later als 31ste.

Bij de pupillen miste Bjarne Baeyens het podium op amper één seconde, leeftijdsgenoot Sybe Paridaens finishte als 22ste. Bij de meisjes finishte Febe Van De Velde als 21ste en Hadassah Wilson als 25ste. Bij de tweedejaars pupillen finishte Milan De Braekeleer als 13de en werd Xander Van Steenberge niet ver achter hem 18de.

Alixe Hubert liep een hele mooie wedstrijd bij de miniemen meisjes en werd verdient negende. Gwen De Vuyst wat te snel gestart, kwam wat later over de streep als veertiende en dat in haar eerste crosswedstrijd. De één jaar oudere Yana Vinck werd mooi twintigste in haar wedstrijd.

Bij de scholieren liepen vriendinnen Emma Gabriel en Emilie Tuytschaever naar een negende en twaalfde plaats. Proficiat dames! Bij de mannen keerde Robbe Van Berlamont terug na een lichte blessure aan de heup. Robbe startte goed mee met de kopgroep, doch liet het tempo dan wat zakken en werd zestiende in een loodzware wedstrijd.

Podium scholieren meisjes 2Bij de junioren stond Camille Degieter voor het eerst op een podium, zij werd knap tweede op amper tien seconden van de eerste. In diezelfde wedstrijd werd Annelies Dedyn bij de senioren vijfde en finishte Silke Segers als zesde. Bij de masters liep Els De Schuyteneer als negende binnen.

Bij de junioren mannen trok Matthias Milo ook zijn spikes nog eens aan. hij werd negende. In diezelfde wedstrijd werd Bruno De Corte knap elfde bij de masters. Achter hem volgden trainingsmakkers David Gabriel (die de dag ervoor nog drie uur gefietst had!) 25ste en finishte  Jean-Benoit Hubert als 38ste.

Ten slotte was er ook nog Erwin Segers die zijn snelle benen toonden bij de 50+’ers, hij werd knap zesde in een enorm sterk deelnemersveld! Dat belooft voor het PK in februari!

 

 

 

Ex-VITA-atleet David Van Den Broeck won de wedstrijd bij de senioren, langs deze weg willen we hem dan ook feliciteren met zijn mooie overwinning!

De uitslagen kan u hier terugvinden.