Goud en Brons op Belgische kampioenschappen cadetten en scholieren te Moeskroen.

Zaterdag 5 september was de eerste dag van het Belgische kampioenschap voor Cadetten en scholieren. De verwachtingen waren groot en deze werden meer dan ingelost.

Julian Cobbaert liep een sterke wedstrijd, demonstreerde zijn goede vorm en behaalde een schiterende eerste plaats in een tijd van 49’04”. Wat een afsluiting van zijn zomerseizoen indvidueel althans. Jelske D’Hoe behaalde een zesde plaats bij het hinkstapspringen door 9,86m ver te springen. Elise Lasser nam deel aan de 200m en finischte in een tijd van 25’77”, in de finale klokte ze af in 25’96” goed voor Brons. Maarten Lootens liep zijn beste seizoenprestatie op de 300mH met een tijd van 44’21”. Lowi Sorgeloos liep op de 100m met een mooie 12’12” een knappe wedstrijd.

Op zondag traden er nog twee VITA atleten aan. Elise Lasser liep op de 100m cadetten meisjes een mooie 12’76” evenwel met een te grote rugwind om gehomologeerd te worden en net niet in de finale reeks. Kimberly Vinck liep op de 100m scholieren een seizoens beste in een tijd van 12’85”.

Een dikke proficiat aan iedereen die onze club vertegenwoordigde, op naar het BK aflossingen ofwel een verdiende rust alvorens beginnen te werken naar het winterseizoen toe.