Vlaams Kampioenschap cad/schol in Lier

Goud voor Julian Cobbaert 5 atleten – 3 finale plaatsen

In barre weersomstandigheden (wind en regen) behaalden onze VITA atleten mooie prestaties. Maarten trad als eerste VITA atleet aan en liep in een sterk bezette 300m horden een nieuw PR (44”77, verbetering met meer dan 1 seconde). Freya behaalde in het hoogspringen 1m40 en miste net 1m45. Kimberly kon zich plaatsen voor de finale van de 100 meter. Daarin werd ze bij een te sterke meewind als eerstejaars verdienstelijk 6de in 12”83. Op de 200 behaalde ze 26”63. Lowi liep zijn 100 meter op een doorweekte piste in 11”89. Jelske spong in het hinkstapspringen naar een 5de plaats in 9m91. Met wat geluk en beetje minder stress zat er duidelijk meer in.      Quiten Van Der Borght wierp 41m64 bij het speerwerpen en behaalde daarmee de 11de plaats.

Julian in volle actie.
Julian in volle actie.

 

 

Julian werd in de regen en wind Vlaams kampioen 400 meter in een schitterende 49”87, liefst 1 seconde sneller dan de 2de. Wat zal dit geven bij ideale wedstrijd-omstandigheden?

 

 

 

 

 

 

Een dikke proficiat voor alle deelnemers. We duimen voor nieuwe PR’s tijdens komende wedstrijden en mooie prestaties (wie weet een Belgisch kampioen…) op het BK te Moeskroen.