Alweer een resem sterke prestaties van onze Vita-atleten.

Het voorbije week-end mochten we alweer heel wat sterke prestaties noteren van onze VITA-atleten.

Op het Jeugdcriterium te NIJVEL – zeg maar het officieuze BK voor de jeugd – was het eerst de beurt aan het jonge geweld, Myrthe gooide de kogel 12m02 ver, goed voor een 5de plaats, Freya sprong maar liefst 1m51 hoog, goed voor een nieuw CR! Elise won haar reeks van de 80m in 10.73 (ook al een nieuw CR), in de finale moest ze nipt de duimen leggen maar met alweer een nieuw CR (10.58) mag ze best tevreden zijn.

Te Deinze werd gestreden voor de provinciaalse titels op de meerkampen en ook hier gaven meerdere VITA-atleten het beste van zichzelf. Meest in het oog springende prestatie kwam van Jori die zich met 5524 punten (verbetering van het 24 jaar oude CR met zowat 500 punten!) een waardig kampioen mag noemen. Op de 5-kamp haalde Freya knap zilver, op amper 15 punten van het hoogste schavotje …  Daarnaast toonden Xander, Stijn en Gabriela (benjamins) dat ze uit het goede hout gesneden zijn, Jelske en Caro deden hetzelfde bij de miniemen. Kimberly verdedigde onze kleuren bij de cadetten …

Op het KvV/PK Masters te Brasschaat haalde Yves een 3de plaats (zilver op Pk) op de 100m (10.63) en een 4de plaats op de 400m (3de op het Pk).

Aan alle atleten en hun begeleiders alvast een welgemeende proficiat.