CORONA – Richtlijnen voor joggers en duurlopen voor afstandslopers op openbare weg

De nationale veiligheidsraad heeft beslist om vanaf 18 mei reguliere sporttrainingen in open lucht toe te staan. Opgelet dit kan enkel in clubverband maar de groepen bestaan uit maximaal 20 personen en de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige begeleider is noodzakelijk.

De begeleider, maar eigenlijk is het de verantwoordelijkheid van iedereen, kijkt toe dat deze regels gerespecteerd worden. Dit is van belang niet alleen voor uw eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van mede-lopers (zodat je ze niet in verlegenheid brengt).

Als club raden wij evenwel de groepen te beperken tot 12 personen. 20 personen die de regel van 1,5m afstand respecteren maakt een lange uitgerekte groep.

Het behoud van de fysieke afstand moet ten alle tijd gerespecteerd worden.

Verzekering : De ongevallenverzekering bleef geldig gedurende de gehele periode van corona; de burgerlijke aansprakelijkheidsregels van trainers en begeleiders zal natuurlijk ook gelden vanaf de heropstart van de trainingen en de joggroepen. Dus vanaf maandag 19 mei.

Algemene principes :

– Wie verkouden is, hoest keelpijn of andere ziekteverschijnselen heeft moet thuisblijven zodat anderen niet in gevaar gebracht worden;
– De joggroepen of afstandslopers (duurloop) verzamelen best aan parking sporthal, middendreef of zwemkom. Samenkomen aan de atletiekpiste is niet toegelaten. Andere plaatsen zijn mogelijk maar respecteer de regels van social distancing ook voor en na de loop op moment dat je samenkomt.
– Dinsdag- en donderdagavond evenals zondagmorgen zullen doorgegeven worden als trainingsmoment voor joggers.
– Blijf zoveel mogelijk in auto tot iedereen aanwezig is;
– De gezamenlijke cava of witkap na de loop laat je best achterwege.
– Duid vooraleer je vertrekt een begeleider aan. Belangrijk mocht je tegengehouden worden door politie. Begeleider dien je zelfs te voorzien voor groepen van 5 personen.

Gebruik jullie burgerzin, hou het gezond en veilig en pas deze richtlijnen maximaal toe.
Zo zorgen we met zijn allen dat we binnenkort allemaal opnieuw genieten van onze geliefkoosde sport