Goud en Zilver op BK veldlopen Masters

Eén dag voor de komst van storm Ellen die er voor zorgde dat het BK veldlopen op 23 februari niet doorgaat ging het BK veldlopen voor de Masters wel door. Vita was er aanwezig en in de eerste wedstrijd was het direct prijs, Michael liep in de korte cross als tweede over de finisch, goed voor zilver dus. De volgende wedstrijd masters 55+ had Luc Van Asbroeck met een dikke stift aangestipt, dit zou zijn dag worden. Na zijn directe tegenstander Patrick Vandaele op het Vlaams Kampioenschap geklopt te hebben bleek dat Luc zijn conditie top is. Patrick startte sterk en maakte onmiddelijk een kloof die door Luc evenwel snel dichtgelopen werd. Gedurende heel de wedstrijd kon men het duo samen zien strijden tegen elkaar maar vooral ook tegen de hevige wind. In de laatste 400 meter plaatste Luc een versnelling en sloeg een kloofje van enkele meters, doch de strijd moest gestreden worden tot op de meet want de aanhoudende Patrick en een struikeling van Luc 100 meter voor de aankomst brachten de overwinning nog in gevaar. Eind goed al goed Luc behaalde zijn eertse Belgiche titel in het veldlopen, VITA stond voor de tweede maal op het podiun. Jan Geeroms eindigde als 62ste in dezelfde wedstrijd.In de wedstrijd heren masters 35/40+ namen Frank De Ville en Randy deel. Frank had zijn dagje niet en eindigde als 27 ste en Randy liep knap als 35ste over de eindmeet. TOP Mannen.