Veldloop Rotselaar: Hanne en Luc Vlaams kampioen, jeugd en Sara blinken uit

Hoewel de wind heel hard blies, zakten er toch nog heel wat atleten af naar het meer van Rotselaar voor het Vlaams kampioenschap veldlopen. Hanne Verbruggen pakte de titel bij de senioren.

De dag begon al vroeg met een knappe 6de plaats voor Dalilah bij de eerstejaars benjamins meisjes. Bij de tweedejaars jongens pakte Maico uit met een zilvere medaille. Bij de pupillen meisjes finishte Kyandra als 29ste net in de top 30. Bij de tweedejaars jongens kwam Odinn in een sterk deelnemersveld tot een 10de plaats. Bij de tweedejaars miniemen werd Bjarne tot slot knap 16de.

Wat later was het dan de beurt aan onze senioren. Sara zette meteen de toon met een knappe vijfde plaats op de korte cross. Michiel kende vervolgens een mindere dag bij de mannen en finishte als 35ste. Hanne zette vervolgens de zaken recht en zorgde voor een tweede plaats bij de senioren vrouwen op de lange cross, na een Britse atlete waardoor ze zich een jaar ‘Vlaams kampioen’ mag noemen. Ze zet zo ook het eindklasement naar haar hand. Proficiat Hanne!

Terwijl de wind dan nog wat harder begon te waaien, liepen masters Luc (22ste) en Randy (89ste) nog elk een knappe wedstrijd in een wel heel groot deelnemersveld van masters en junioren. Luc kroonde zich hiermee met de Vlaamse kampioenen titel.Proficiat heren!