Belgisch kampioenschap: Elise & Hanne vicekampioen, Jori 5de

In het Koningboudewijnstadion werd er dit weekend gestreden om de Belgische titels. VITA vaardigde vier atleten af en kwam met twee medailles terug naar huis: Elise pakte zilver op de 400 meter en even later deed Hanne hetzelfde op de 5000 meter.

Op zaterdag plaatste Jori zich makkelijk voor de finale van de 400m horden. Ook Elise kende geen problemen om zich te plaatsen op de vlakke baanronde. Michiel strandde dan weer in de reeksen van de 1500 meter. Op zondag kon Hanne aantreden in de rechtstreekse finale van de 5000 meter. Ze probeerde haar concurrentes te verschalken door enkele stevige tempowisselingen, maar moest uiteindelijk 1 atlete voor zich laten in de laatste rechte lijn. Ook Elise pakte zilver na een oppermachtige Camille Laus. Jori kwam in een heel sterk bezette finale tot plaats vijf in een knappe tijd van 52″18.