BvV Masters te Sint-Truiden

Op een heel zonnige zondagnamiddag trok een beperkte delegatie atleten van VITA naar het verre Sint-Truiden. De achtkoppige delegatie verdeelden de proeven onderling naar ieders vermogen, telkens drie atleten dienden te dubbellen. Het was even stressen bij aanvang, Betty startte om 13u30 en zoals het stars betoomt verscheen de cabrio met Betty en An met Alain als een echte pacha op de achterbank volledig in Don Corleonestijl om 13u15. Snel aanmelden, opwarmen en dan die discus naar de sterren gooien. Met een worp van 20m75 haalde zij 13 punten binnen. Christa nam in tussentijd deel aan het verspringen, een proef naar haar hartje. Christa zweefde gedragen door de wind naar een 1m79 prestatie en gaf het team 6 verdienstelijke punten. Om 14u00 was het de beurt aan An en Alain om respektievelijk aan de 100m en het kogelstoten te beginnen. An spurtte na een korte opwarming het vuur uit haar loopschoenen en finischte in 18’59” opnieuw 6 mooie punten voor VITA. Alain stond meer dan zijn mannetje tussen al die getrainde kogestoters en kegelde de 7,260kg zware kogel 6m65 ver meteen goed voor 7 pinten of beter punten. oen was het tijd om een eerste joker te plaatsen met onze snelheidskoning en spurtatleet Yves aan de startlijn te laten verschijnen. Yves liep die 100m in 12’54”, goed voor de vijfde plaats en 13 punten bij de teller. Op het speerwerpen diende de club forfait de geven, Randy was verontschuldigt en diende zijn grote liefde Els bij te staan na een dringende ziekenhuisopname. Toen kwam Patricia aan de beurt op de 800m als vervangster van Els, Patricia deed dit voortreffelijk zij liep als een gazelle en legde de twee rondjes af in 2’57.87 met gemak de 5de plaats en 13 punten. Ondertussen was ook de langeafstandster Wim aangekomen om de 1500m voor zijn rekening te nemen. Wim startte behouden na de deelname aan de jogging te Haaltert de dag voordien en wetend dat er nog een 3000m diende gelopen te worden. Wim liet maar 3 atleten aan zich voorgaan in 4’52.25 meteen goed voor 14 punten.Patrick nam de 400m voor zijn rekening, liep de longen uit zijn lijf en strandde op de achtste plaats in 65.55, toch nog 10 puntjes. An stond inmiddels klaar om een tweede spurtnummer aan te vatten, als een echte spurtdiva en dat voor iemand die voorheen alleen maar lange duurlopen afmaalde. An startte snel, Kim Gevaert zou blosen, maar stierf in de laatste 50m als een sierlijke zwaan en finischte in 39.40. In tussentijd werden het ver (Yves) en de discus ( Alain) afgewerkt. Yves een volleerde verspringen slaagde in een mooie sprong van 4m80 terwijl Alain na een spoedcursus discuswerpen onder het waakzame oog van trainster Betty zijn mannetje stond. Enkele bijsturingen werden professioneel via An overgemaakt aan de rijzende ster van de discus. Alain slingerde de 2kg zware discus 11.57m ver, goed voor 6punten opnieuw. In tussentijd was het opnieuw Patricia die de schouw zou stelen, Na haar voortreffelijke 800m zou dit voor slechts voor een puntje zijn dixit Patricia, doch niets was minder waar. Na een vertwijfelende start haalde Patricia ronde na ronde de enen na de andere atlete in om als zevende te eindigen in 13’14.83 goed voor 11 punten. Voor het laatste nummer moest Wim opnieuw aantreden, na zijn mooie prestatie op de 1500m was het wat afwachten. Wim nestelde zich in een tweede groepje om na de eerste kilometer (in 3’30) toch de leiding te nemen. Wim eindigde als vijfde in 10’17.24.
Tijd om de ploegen voor de aflossingen voor te bereiden. De dames dienden de 4x100m te lopen, de mannen stonden in voor de 4x400m. Snel werden de ploegen ingediend en oefenden de dames de stokwissels belangrijk voor een snelle 4x100m. Het oefenen verliep gesmeerd, Jacques Borlee zou blozen en een nieuw team Belgium Cheeta’s was duidelijk in de maak. Patricia startte als een pijl uit een boog waarna een perfecte stokwissel Betty overnam om dan An te lanceren die op haar beurt Christa richting finisch stuurde om te finischen in 79.81 . De mannen hadden geen oefening stokwissel nodig volleerd als ze zijn. Yves, spurtbom en 400m ster startte als gewoonlijk om de stok als leider door te geven aan Patrick die verzuurd (de benen) zette Wim aan het werk als tweede. Alain die zich moest opofferen aangezien Randy verontschuldigd was, nam de laatste 400m voor zijn rekening. Alain in ware zette aan in ware Michael Johnson stijl, hield voortreffelijk stand en finischte in 4’26.35, goed voor een zesde plaats.
VITA eindigde uiteindelijk op de twaalfde plaats al kon dat de pret en de goede sfeer niet verdeven.
Deze mooie dag kreeg nog een staartje met een etentje als afsluiter in De Kalvaar waar de wedstrijden geannalyseerd en plannen gesmeed werden voor volgende BvV Masters.
Bedankt aan alle deelnemers voor jullie inzet, aanmoedigingen, teamspirit en dynamisme.
Tot volgend jaar op de BvV Masters.