Interclub: Jong vrouwenteam zakt helaas, mannen knokken voor behoud

In mei staan er traditioneel de interclubs op het programma. Een moment waarop de atleten van de verschillende disciplines de handen in elkaar slaan om zo veel mogelijk punten te scoren. Ook dit jaar was dat niet anders. Op zaterdag trokken de vrouwen naar Zwevegem. Met een uiterst jong en ook nog eens uitgedund team door blessures knokten ze voor elk punt, maar uiteindelijk bleek dat niet genoeg voor behoud in tweede landelijke. Op zondag kon een voltallig mannenteam wel een vuist maken. Zij werden tiende op eigen piste en mogen volgend jaar opnieuw aantreden in tweede landelijke.

Verslag vrouwen door coaches Ludwig Cardon & Anja Vanbervliet

Vandaag interclub AC Dames te Zwevegem in heel moeilijke omstandigheden. Helaas geen volledige ploeg Net voldoende atleten om officieel clubresultaat te behalen en sanctie te voorkomen.

Een super jong team – Julie als jongste 15 jaar en Kimberly als “oudste” 19 jaar. gemiddelde leeftijd 17 jaar. Wie doet beter bij verjonging van AC interclub teams?

Proficiat aan Freya, Kimberly, Lindsy, Jelske, Sofie, Julie en Jente.

Een korte terugblik …. ondanks wat last van kwetsuur liep en sprong Freya gelijktijdig 100 horden en hoog. Kimberly liet zien dat we niet alleen kunnen spurten en springen  . Ze wierp de speer meer dan 22 meter en de kogel net geen 10 meter (top 5). Jelske liep in sterk gezelschap een goede 100, idem Lindsy op 400. Ze liep net boven haar PR. Julie verweerde zich als jongste van onze bende op de 200, Sofie sprong naar top 6. En dan mogen we onze outsider Jente zeker niet vergeten. Door blessures van toploopsters Hanne Verbruggen en Sara Segers liep zij als gedreven clubatlete de 800. Ze verbeterde haar PR uiteindelijk met 9 seconden verbeterd.

FIER op ons GEMOTIVEERD team!

Anja en Ludwig

Verslag mannen – TEAM STIER

Zoals elk jaar begon de dag bij de mannen met een overwinning met dank aan Jori op de 400 meter horden. Ondertussen kende Maarten een moeilijke hoogspringcompetitie. Hij kon alsnog 3 punten nemen met een sprong over 1m50. Meer geluk was er voor Arnout in het hoogspringen: de bedenker van ‘TEAM STIER’ (de teamnaam voor de gelegenheid van de interclub) kon zijn PR verbeteren tot 13m07, goed voor een 3de plaats. Ondertussen verging het ons op het middenplein ook goed: vaste waarde Jonas zorgde voor een 5de plaats en de daarbijhordende 8 punten. Bij gebrek aan een kogelstoter toonde sprinter Dieter dat hij echt de teamspirit in zich heeft: hij werd knap 8ste. Preben toonde eveneens echte teamspirit: hij kreeg na 100 van zijn 400 meter opeens last in zijn hamstring, maar liep toch gewoon de wedstrijd uit voor zijn team waardoor hij nog 3 punten kon sprokkelen. Bedankt Preben en Dieter!

Vervolgens was het aan enkele mannen die hun comback maakten. Lowi Sorgeloos kwam na veel klein blessureleed opnieuw outdoor in actie op de 100 meter. Hij werd er 8ste. Robbe kwam na knieproblemen en een trainerswitch opnieuw in actie op zijn geliefkoosde 800 meter. Met zijn makker Ben Cosijns in gedachten kwam hij tevreden aan na 2’08″91. Ook Michiel kon opnieuw zijn spikes aanbinden nadat hij een jaar niet aan de bak was geweest door een stressfractuur in zijn middenvoetsbeentje. Hij werd in een tactische 1500m 6de. Vervolgens kwam afstandslopers Bert en David in actie op de 3000 en 5000 meter. Bert had al wat kilometers in de benen, maar kon toch nog beslag leggen op 3 punten. David maakte mee de wedstrijd en finishte knap als vierde. Ondertussen kon puntenpakker Jori in het verspringen beslag leggen op de 2de plaats. Ook Sammy deed het zoals verwacht goed: hij werd 5de in het discuswerpen. Voor de aflossingen legde Lowi na zijn 100 meter ook nog de 200 meter af. Hij werd er 10de.

In de aflossingen konden we opnieuw reken op Lowi, maar ook op Yves, Siegfried en opnieuw Dieter voor de 4×100 meter. Zij finishten tiende. Op de 4×400 meter kwamen Arnout, Michiel, Jori en Robbe als achtste aan.

TEAM STIER werd uiteindelijk tiende, een plaats waarvan we niet helemaal tevreden zijn, maar de teamspirit, kameraadschap en pastabekers achteraf waren meer dan de moeite waard. Volgend jaar zijn we opnieuw terug om beter te doen!