Succesvol KVV Cad&Sch en andere opmerkelijke indoorprestaties

Afgelopen weekend vond het Vlaams kampioenschap indoor voor cadetten en scholieren plaats. Uitblinker van de dag was Arnout Schokkaert die zichzelf overtrof met 12m71 in het hinkstapspringen, goed voor brons. Vorig weekend kwamen ook de junioren, senioren en masters in actie. Geen kampioenschap voor hen, maar wel enkele mooie prestaties. En wie anders dan trainers Ludwig en Anja vertellen dat het best? Juist ja, niemand! Hieronder hun verslag:

 

Vorige week zaterdag hebben Arnout, Jori en Yves onze kleuren vertegenwoordigd. En hoe! Yves evenaarde zijn seizoensbeste op 60 meter (8”09). Jori wou niet onderdoen. Hij won zijn 800 meter met grote overmacht (1”59’29 – liefst 3 seconden voor op 2de). Als we juist zijn, is dit een persoonlijk indoorrecord! Met een optimale wedstrijd kan een duik onder de 1’58” lukken! Arnout pakte op de 60 horden ook uit. Hij won zijn reeks in een snelle 8”95. En wat bleek later….een verbetering van het 22 jaar “jonge” clubrecord. Proficiat topperke! Yves sloot de dag af met een verbetering van zijn seizoensbeste op 200 meter (26”26), dit vanuit ondankbare baan 1. Een 25” zit eraan te komen!

KVV Cad & Schol

Vandaag tijdens het Vlaams kampioenschap kad/schol trokken Arnout, Lindsy en Sofie terug naar Gent. Het was genieten . Arnout opende op de 60 horden. Ondanks een slechte start (laatste weg van iedereen ) kwam hij enorm sterk terug en verbeterde zijn clubrecord tot 8”90. Jammer genoeg werd de finale op 5 honderdsten net gemist (9de plaats). Dat was even balen MAAR wie Arnout kent…. revanche in hinkstap zat eraan te komen. EN HOE! Hij sprong zich naar een super 12m71, een verbetering van zijn clubrecord met 30cm én BRONS! Lindsy liep op de 400 meter een behoorlijke 65”40. Komende weken zal er verder aan de snelheid gewerkt worden. Sofie mocht het kampioenschap afsluiten. Als 10de ingeschreven was het streefdoel “persoonlijk record verbeteren”. Maar tja…zij had ook een super dag en wou niet onderdoen voor Arnout… Ze verbeterde het clubrecord tot 10m34. Een schitterende finaleplaats én als we de ranglijsten mogen geloven… 9de van België .

Dat deze prestaties de komende weken voor iedereen een stimulans mogen zijn om steeds te verbeteren en door te zetten, ook als het eens wat minder gaat!

Anja en Ludwig