PK Veldlopen Zottegem: Titels voor Chloë, Hanne, Luc en Lucien

 

Het was echt flandrienweer zondag en dat hebben onze crossers geweten: het PK ging immers door in Zottegem, dat ieder jaar garant staat voor een mooie maar zware omloop. Dit jaar kwam daar dus nog wat extra regen en modder bij kijken.

Chloë liet het echter niet aan haar hart komen en won meteen de eerste wedstrijd van de dag. In dezelfde wedstrijd werden Femke heel knap 6de en volgde Lore niet veel later als 9de. Emma (18de), Lore (21ste) enNore (34ste) maakten de groen-zwarte teamprestatie compleet. Proficiat meisjes! Bij de tweedejaars benjamins meisjes liep Nelle en Bente lang bij elkaar. Zij werden 20ste en 23ste. Opnieuw prijs dan bij de eerstejaars benjamins jongens, want Maico pakte knap zilver. Bij de tweedejaars kwam Siemon tot een hele mooie 5de plaats. Kobe werd ook knap 16de. Bij de eerstejaars pupillen meisjes finsihte Liete als 23ste, kort gevolgd door Steffi (28ste) en Kyandra en Silke (42ste en 48ste). Een derde keer prijs dan bij de tweedejaars pupillen meisjes: Catho pakt brons en ook Aline (9de), Camille (14de), Sam (20ste) en Kaat (33ste) verdedigden onze kleuren met verve. Knap werk meisjes! Bij de eerstejaars pupillen ook knappe prestaties: Odinn werd 5de, Vic 25ste. Mattis 49ste en Emiel 69ste. Bij de tweedejaars werd Odilon 55ste. Ook puik werk en een goede vertegenwoordiging bij de jongens dus! Bij de miniemen meisjes werd Femke mooi 42ste en bij de jongens kon Bjarne beslag leggen op een knappe 11de plaats. Jasper finishte als 24ste en Robbe als 48ste.

Bij de cadetten meisjes werd Alixe 37ste en bij de jongens kwam Xander als 60ste over de streep, gevolgd door Lander, die 64ste werd. Bij de scholieren trok Merel haar spikes nog eens aan en met succes: zij werd knap 16de. Norah moest niet veel onder doen en werd 20ste. Bij de masters mannen werd Luc Van Asbroeck als eerste M50 knap 10de. Hij brengt zo de medailleteller op 4 en de titelteller op 2. Patrick Vanderstraeten pakte in dezelfde categorie brons. Bruno werd dan weer knap 5de bij de M40 door net na Patrick te finishen. Erwin Segers deed het ook voortreffelijk, hij werd zesde bij de M50. Net na hem finishte Mario Penne eveneens als zesde maar bij de M45. Randy Bruier desmeth werd 9de bij de M40. Jean-Benoit Hubert werd 4de bij de M55, Jan geeroms 7debij de M55 en Lucien De Meyer won goud bij de M70. Bij de senioren vrouwen stond er geen maat op Hanne Verbruggen, die met meer dan een minuut voorsprong won. Bij de senioren mannen kende David Van Den Broeck een mindere dag op zijn lievelingsparcous. Hij wist toch een knappe zesde plaats uit de brand te slepen.