Veldloop Gooik: Jeugd opnieuw in de medailles

Afgelopen weekend gingen wij onze buren in Gooik de spikes aanbinden. Een ‘echte’ cross werd het, met heel wat mooie resultaten waarbij vooral onze jongsten uitblonken.

De dag werd perfect ingezet door Dalilah en Imke die als eerste en tweede finishten bij de kangeroes. Maar dat is niet alles want kort na hen won Chloe bij de eerstejaars benjamins en finishte Femke er als derde. Emma (10de) en Nore (28ste) maakte er een gehele top-teamprestatie van! Bij de tweedejaars zette Ilona het elan verder met ene knappe vijfde plaats. De jongens konden dan niet onderdoen en zo pakte Kobe een vierde plaats. Bij de eerstejaars pupillen meisjes finishten Illana en Silke knap als 15de en 19de. Tweedejaars Catho pakte dan weer brons. In dezelfde wedstrijd werden Sam en Aline knap 11de en 16de. Daarna was het weer de beurt aan Odinn: hij pakte goud bij de eerstejaars pupillen jongens. Bij de tweedejaars finihsten naamgenoten Seppe en Seppe als 10de en 22ste. Bij de miniemen was het dan alweer prijs: brons voor Bjarne!

Bij de cadetten liep Alixe een opbouwende wedstrijd. Zij finishte als 17de. Bij de jongens kwam Lander als 25ste over de eindstreep. Op de korte cross kende Bert Vermander een mindere dag, hij kwam als 8ste binnen. Silke Segers kwam tot een knappe 17de plaats bij de senioren vrouwen en zet zo alweer een knappe prestatie neer sinds haar wederoptreden. Bruno De Corte liep bij de masters/junioren ook een knappe race en finishte als 15de. Mario Penne en Erwin Segers kwamen iets later aan als 29ste en 32ste. Randy Bruier Desmeth en ouderdomsdeken Jan Geeroms sloten de VITA-teamprestatie af met een 45ste en 62ste stek op 63 deelnemers.