Relays Gent: VITA-vrouwen imponeren, jeugd talrijk in het veld!

Het veldloopseizoen werd traditioneel geopend op de Gentse Blaarmeersen met een estafette-veldloop. Voor VITA kwamen tien ploegen in actie. Uitblinkers waren Sara Segers, gastatleten Manon Kruiver en Hanne Verbruggen, die bij de senioren vrouwen beslag legden op de vierde plaats. Ook bij de jeugd waren er enkele mooie prestaties.

De dag begon met de wedstrijden van de “sterren van morgen” 3 vita meisjes beten de spits af en deden het schitterend. De vriendinnen Yade en Bente eindigden op de 4de en 5de plaats gevolgd door Dalilah als 17de. Sam liep bij de meisjes (geb.’08-’09) haar eerste cross en finishte als7de, Odinn eindigde mooi als derde bij de jongens. Bij de jongens geboren tussen 2005 en 2007 kregen we een broederstrijd te zien. Bjarn haalde het van Lander, zij eindigden als 5de en 14de. De ploeg bij de benjamin meisjes met Femke, Lore en Chloe werden knap zestiende op 41 ploegen. Bij de pupillen meisjes waren er twee zwart-groene VITA-ploegen. Aline, Camille en Catho waren de snelste met een achtste plaats. Maily, Steffi en Liete werden ook heel knap 54ste en lieten nog 15 ploegen achter zich. Proficiat meisjes! De jongens leverden ook een mooie prestatie. Simon, Lennon en Odinn werden knap 29ste en hun trainingsgenootjes Milan, Robbe en Josse kwamen iets later als 34ste over de finish. Odilon, Emiel en Mattis van onze kern in Denderhoutem werden mooi 60ste van de 73 ploegen. Bij de miniemen werden Fran, Alizé en Femke 68ste van de maar liefst 83(!) ploegen. De jongens Robbe, Jasper en Bjarne werden 59ste van de 73 ploegen. Proficiat miniemen!

Bij de cadetten zag trainer Danny Allebosch zijn team bestaande uit Alixe Hubert, Merel Plas en Nora Bonne heel knap 35ste worden. Een hele mooie prestatie want ze lieten nog meer dan 30 ploegen achter zich!

Afsluitend was het de beurt aan Sara Segers, de Nederlandse gastatlete Manon Kruiver en onze eigen Hanne Verbruggen. Sara zette Manon meteen af op vijf seconden van de kop van de koers na een hele snelle kilometer. Manon kon zo vanuit vijfde stelling aan haar 1500m beginnen. Ze verdedigde onze kleuren goed en zo kon Hanne Verbruggen op zoek naar misschien wel een podiumplaats. Hanne liep de ziel uit haar lijf en strandde helaas op 4 seconden van het podium. Maar daar treuren we niet te veel om. Wie de uitslag goed bekijkt, ziet dat Hanne de tweede snelste tijd liep van alle deelneemsters. Dat beloofd voor de individuele manches in Mol en Roeselare! En misschien dan het EK veldlopen in Tilburg? We duimen alvast!


 

CROSSCRITERIUM JEUGD:

Voornaam Initialen CC Relays
Femke DB 1
Lore N 1
Chloe VW 1
Aline VW 1
Camille H 1
Catho VW 1
Maily G 1
Steffi V 1
Liete R 1
Simon T 1
Lennon DV 1
Odinn VD 1
Milan G 1
Robbe N 1
Josse V 1
Odilon VDE 1
Emiel L 1
Mattis P 1
Fran DB 1
Alizé DV 1
Femke B 1
Robbe H 1
Jasper VD 1
Bjarne B 1