Sofie, Arnout en Lindsy verdedigden de VITA-kleuren met mooie records.

 

Gisteren vond het Vlaams kampioenschap voor kadetten en scholieren plaats. Sofie Cardon , Arnout Schokkaert en Lindsy De Backer kwamen voor VITA in actie. Hieronder vind je een verslag van hun tevreden trainer Ludwig Cardon.

Lindsy opende en liep een goede 300 horden in 50”13. Iets boven haar PR, maar met laatste 100 meter veel tegenwind. Ze werd 2de in haar reeks en 8ste in totaal.

Arnout werd 4de bij hinkstapspringen in een nieuw PR 12m68, en miste net podium. Daarna verbeterde hij zijn 400 meter vanuit de binnenbaan tot 55”36. Jammer genoeg blies ook voor hem de wind in laatste 100 meter te sterk op onder de 55 te duiken.

Sofie sloot de dag af met hinkstapspringen. Ze verpulverde haar record liefst 6 !! maal tot 10m39. Bijna 1 meter verder! Ze werd 6de van 12 (ingeschreven als 11de). Enige kleine minpuntje….de wind was net 2.1, waardoor record net niet geldig is en ze minimum voor BK van 10 meter niet heeft behaald. Het zit er zeker nog in!

Nu duimen dat komende kampioenschappen even goede of nog betere resultaten geven.

Ludwig