CrossCup Relays Gent: Opening veldloopseizoen met mooie ereplaatsen

Het veldloopseizoen werd afgelopen weekend traditioneel ingezet op de CrossCup Relays, een aflossingscross voor jong en oud waar jaarlijks duizenden atleten aan deelnemen. Ook VITA ontbrak niet: met achttien ploegen liepen we ons mooi in de kijker.

Onze eerste ploeg deed het meteen uitstekend: Simon, Lennon en Odinn werden knap vierde op amper twaalf seconden van het podium bij de benjamins. Yarno, Dennis en Brix brachten het tweede team naar een 44ste plaats.

Bij de pupillen werden Seppe, Alejo en Bjarne mooi 26ste na een knappe slotronde van Bjarne. De meisjes deden het nog iets beter en werden knap elfde. Mooi werk van Aline, Catho en Camille! Het tweede team bestaande uit Steffi, Kaat en Nanoe kwam iets later als 51ste over de finish. Het derde team met Helena, Neli en Jill finishten als  67ste op maar liefst 70 teams.

De miniemen jongens Robbe, Esteban en Xander finishten als 53ste op 75 teams terwijl de meisjes Annelot, Lore en Nele knap 62ste werden. Bij de kadetten meisjes zorgden Alixe, Norah en slotloopsters Merel voor een knappe 38ste plaats op 75 teams.

Bij de senioren mannen gaven Ivan Sjuvarin en Robbe Van Berlamont hun stok bijna op gelijk moment door aan Sven De Schampeleire en Bert Vermander. Stijn de Blander was helaas ziek en zo kon het team met Ivan en Sven niet meer verder, Bert gaf wel nog de stok aan Michiel Baetens die nog heel wat atleten kon ophalen waardoor het team mooi 41ste finishte op 90 teams.

Bij de senioren dames gaf Sara Segers de stok als vijfde door aan de Nederlandse gastloopster Sopfie Dielissen die slotloopster Hanne Verbruggen piloteerde richting een plaats in de top tien. Hanne kon zich goed handhaven en bracht het team uiteindelijk naar een verdiende zesde plaats. Dikke proficiat dames!

De masters Mario Penne, Kurt Van Keymeulen en Bruno De Corte liepen eveneens heel sterk. Zij sloten de dag af op een dertigste plaats.