Vlaams kampioenschap Cadetten & Scholieren: Brons voor Freya, dubbel brons voor Arnout

Maarten Lootens

Op 15 augustus trokken vijf VITA atleten naar Brugge om er het beste van zichzelf te geven op het Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren. Het werd een dag vol regen maar ook een dag die mooi afgesloten werd met drie bronzen medailles.

Arnout Schokkaert moest al vroeg aan de bak en werd meteen knap derde op de 300 meter horden in 43″03 en dat in de gietende regen. Trainingsmakker Maarten Lootens ging bij de scholieren van start op de 400 meter horden en werd knap zesde in 59″53, eens sterke tijd in apocalyptisch weer. Lindsy De Backer kwam eveneens in een kletsnatte wedstrijd terecht maar kon zich goed handhaven en liep haar vlakke baanronde in 63″87, oftewel een nieuw persoonlijk record.

In de kampnummers ging Arnout Schokkaert met een tweede bronzen medaille aan de haal door met 11m64 een nieuw persoonlijk record te laten optekenen in het hinkstapspringen. Freya De Winter zorgde niet veel later voor de derde bronzen medaille van de dag. Met 1m55 ging ze zelfs even hoog als de atlete die zilver pakte, alleen maakte Freya iets meer fouten in haar parcours naar 1m55. Bij de cadetten pakte Sofie Cardon tenslotte nog een mooie zesde plaats als eerstejaars in het hinkstapspringen met 8m72.