2 maal Goud en1 maal brons op het BK piste.

Vandaag op de tweede dag van de Belgische kampioenschappen atletiek in het Boudewijnstadion was het medailledag voor onze club VITA. Het begon al goed met de prestatie van Jori Stroobandt in de finale van de 400m Horden. Jori startte in baan negen en eindigde zesde in een mooie tijd van 52.73.  Even was er onzekerheid over de al dan niet diswalificatie van Jori, maar na wat over heen en weer geloop bleek de wedstrijd van Jori geldig. Na de finale van de 400mH was Sara Segers aan de beurt in de finale 8OOm. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Sara had de vierde tijd gelopen in de reeksen en zowat een vijftal atleten zouden onderling moeten uitmaken wie  het podium zpo betreden. De wedstrijd verliep de eerste ronde tacktisch maar toen de bel de laatste ronde aankondigde brak de wedstrijd helemaal open. Op 2 tiende van een seconde mistte Sara het zilver. Heel knap als je weet van waar Sara terugkomt. Nog maar net bekomen van die mooie bronzen plak was Elise Lasser aan de beurt. Elise kwam na de reeksen aan de start als favoriet en zij maakte die rol helemaal waar. Gegangmaakt doot de Canadese Carlene Muir liep zij naar een prachtige 53.24, een nieuw persoonlijk record en het minima voor het EK junioren.. Het eerste goud voor VITA was binnen. Onze laatste deelneemster aan de kampioenschappen van de dag was Hanne Verbruggen. Hanne stond als topfavoriete aangeschreven en maakte die favorietenrol helemaal waar. Na een iets wat trage start en het spel van de atleten die de concurentie aftasten nam Hanne de kop om deze nizt meer af te geven. De enige dreiging komend van Van Hese Charlotte die maar probeerde aan te klampen en in de voorlaatste ronde toch de duimen moest leggen aan de supermatie van Hanne. Meteen de tweede gouden medaille. Wat een dag, eentje om te onthouden en te koesteren.

Proficiat aan alle atleten, trainers, ouders en aanwezige familie.IMG_1220 IMG_1224 IMG_1244