BvV Dames te Zwevegem

In het verre Zwevegem mochten onze dames hun interclub afwerken. Secretaris Patrick Van Dorpe ging mee als grootste supporter en kroop achteraf in zijn pen met dit volgende prachtige verslag als gevolg!

De weergoden waren ons goed gezind op een buitje na. De ploeg was op één proef na volledig, alleen op de 100 meter horden dienden we forfait te geven. Anja mocht de spits afbijten, de zware kogel stootte zij als het niets was 7.37m ver. Sara De Vogelaer onze topspringster deed het opperbest ondanks het gebrek aan training overschreed zij de lat op 1m58. Mits een beetje training zat er zeker meer in.

Rebecca gooide de speer tegen de wind in met een elegantie waarbij woorden mij te kort komen om te beschrijven, de speer spieste neer in het malse Zwevegemse gras (14.98). Intussen stonden de dames klaar voor de start van de 100m, voor ons stond Elise klaar om te doen wat ieder van ons van haar verwachtte. Elise nam de volle buit door de snelste reeks te winnen (12.12) als een gazelle in haar prachtige loopstijl liet zij de concurentie haar hielen bewonderen. Voor de 400m stond de jonge Lindsy De Backer aan de start, met haar prestatie (66.52) toonde zij nu al dat we in de toekomst nog een topper op de 400m in onze rangen zullen hebben.

Na de 400m was het aan de beurt aan Dorien om de 800m voor haar rekening te nemen, ondanks het gebrek aan snelheidstraining (voorbereiding 20km Brussel) liep zij in een sterke reeks een knappe wedstrijd (2’34). In de 1500m wedstrijd zagen we Sara Segers, duidelijk in topvorm een afwachtende houding innemen om dan in de laatste ronde als het een topper pas,t naar de kop te lopen en de volle buit te pakken in een tijd van 5’02.

Ondertussen was Betty ook al aangekomen, vrees was dat zij mogelijks te laat zou aankomen na haar zondagshift. Als een Griekse godin, met een onbeschrijflijke schoonheid liet zij de discus door het Zwevegemse luchtruim zweven. Plaatselijke radiozender kreeg zelfs telefoonberichten als zouden er UFO opgemerkt zijn in de omgeving van de atletiekpiste. Tegenwinds gleed de discus tergend lang door de lucht om op het lichtjes natte gras neer te strijken(18m50).

Onder grootse aanmoedigingen mocht Freya het verspringen voor haar rekening nemen. Duidelijk niet haar verspringdebuut, Freya kliefde door de lucht met een schoonheid als een gazelle in de Afrikaanse savanne en landde sierlijk in het mulle zand (4m40). Voor de langste loopafstand viel de keuze op Hanne. Duidelijk in topvorm na haar recente prestaties en met een plannetje aan de start. Na de eerste ronde besloot zij om er solo van door te gaan en op haar eentje de rest van de rondes af te haspelen. Toen zij finischte mochten er nog 4 atleten aan de laatste ronde beginnen.

Elise startte voor de 2de maal van de dag in de 200m, tot ieders verbazing in de traagste reeks. Geen probleem voor Elise natuurlijk, de snelle meisjes in de 2de reeks konden zo niet van Elise profiteren om hun PR’s te verbeteren. Zij won haar reeks en de wedstrijd in een snelle tijd (24.73).  In de afsluitende wedstrijd 4x100m eindigden Lindsy, Freya, Jelske en Elise in 50.29’10 op een derde plaats. De ploeg eindigde op de achtste plaats en kon terugblikken op een geslaagde Beker van Vlaanderen.