Succesvol PK Oost-Vlaanderen: 3xGOUD, 3xZILVER, 2xBRONS

Hanne Verbruggen Sara SegersAfgelopen weekend vond het Provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen plaats. Op zaterdag werd er in Gentbrugge gestreden om de medailles en op zondag in Lebbeke. De twee dagen werden gevuld met knappe prestaties van de VITA-atleten, die samen 8 medailles mee naar huis namen.

Zaterdag: Gentbrugge

Julian Cobbaert opende zijn seizoen met een knappe 11”03 in de reeksen van de 100 meter. Wat later pakte hij ook zilver mee naar huis bij de junioren met 10”97, goed voor een nieuw PR. Ook Lowi Sorgeloos kwam in actie op de 100 meter, hij liep in de reeksen een mooie 11”63 (nieuw PR!) met tegenwind om dan in de finale later op de dag als eerstejaarsjunior heel knap als zevende te finishen. Ook Jory Van Isterdael kwam in actie op de 100 meter, hij klokte een goede 13”79.

Op de 800 meter verbaasde Jorden D’Hoe vriend en vijand door in de derde reeks van de 800m scholieren als derde te finishen in een persoonlijk record van 2’14”38. Lindsey De Backer kon uiteraard niet onderdoen en verpulverde eveneens haar persoonlijk record, zij het op de 400 meter, tot 64”79. Op de 1500 meter waagde Merel Plas zich voor het eerst aan de 1500 meter bij de cadetten, zij finishte knap als zevende in 5’23”91. De drie jaar oudere Emma Gabriël liep bij de scholieren ook naar een verdienstelijke vijfde plaats in 5’40”88.

In de late namiddag verbeterde Freya De Winter haar PR op de 100m horden tot 16”70, waarmee ze eveneens knap vijfde werd. De eerste titel van de dag kwam dan van Hanne Verbruggen op de 3000 meter; zij maakte er een solotocht van en won makkelijk in 9’57”79.

Tot slot kwamen ook Julian en Jordy nog eens in actie op de 200 meter bij de junioren. Julian nam de titel mee naar huis in 22”23 en Jordy klokte een mooie 28”71 ondanks de felle tegewind. Bij de senioren liep Siegfried De Coster naar een nieuw persoonlijk record van 25”33. Preben Herregodts ging nog iets harder en klokte 23”94.

Zondag: Lebbeke

Daags na deze succesvolle dag, maakten alweer heel wat atleten zich op om in actie te komen. Jente Van Droogenbroeck mocht voor VITA de spits afbijten, zij liep de 100 meter in een goeie 14”65. Op de 300 meter liep Arnout Schokkaert een knappe 43”17, goed voor deelname aan het BK! Bij de scholieren leek Maarten Lootens lang op weg naar een eerste VITA-medaille van de dag en een dik persoonlijk record, maar helaas tikte hij in de laatste rechte lijn een horde aan waardoor hij viel en tevreden moest zijn met een vijfde plaats en 62”12. Bij de senioren liep ook Jori Stroobants alweer een knappe seizoensopener; met 54”37 kaapte hij zilver weg!

Op de dubbele baanronde bij de cadetten liep Yana Vinck zich na een sterke wedstrijd naar een zesde plaats en een tijd van 2’48”02. Knap! Bij de senioren kregen we twee VITA-dames op het podium van de 800 meter. Sara Segers en Hanne Verbruggen liepen een goede wedstrijd en finishten respectievelijk in 2’17”13 en 2’18”77. Een mooie comeback voor Sara en een leuke ervaring voor Hanne, die haar eerste 800 meter liep en zaterdag al goud pakte op de 3000 meter. Puik werk van trainer Frans Mattens, dan mag gezegd worden!

Bij de junioren ontbond Robbe Van Berlamont zijn duivels op de 400 meter. Hij liep voor het eerst onder de 55” (54”96) en was achteraf terecht heel tevreden. Freya De Winter kwam na zaterdag ook zondag in actie. Zij koos voor het kogelstoten en werd knap zevende bij de scholieren met 10m06. Bij het hinkstapspringen zorgde Arnout Schokkaert nog voor een bronzen medaille met 11m37, knap!

Op de 5000 meter deed Michiel Baetens dat kunstje nog eens na. Hij finishte als derde in 15’05”41 na een tactische wedstrijd met een snelle laatste 1500 meter. Bert Vermander verslikte zich in een snelle tussenronde en gaf er iets voorbij halverwege de brui aan.

Het dan al fantastische weekend werd nog afgesloten met de 200 meter. Jente liep een knappe 29”23 bij de cadetten, net als vriendinnen Mira Van Der Haegen en Lindsy De Backer die respectievelijk 29”08 en 28”11 klokten. Bij de scholieren liep ook Freya een mooie 200 meter, zij klokte 27”69. Elise Lasser sloot dan af met winst bij de scholieren in 25”04, een ietwat teleurstellende tijd voor haar maar gelukkig kon ze troost vinden bij haar trainer Ludwig Cardon, die weet dat de komende weken pakken beter zullen zijn.