Veldloop Zwijnaarde: Brons voor Odinn en Hanne, Zilver voor Michiel

Michiel Baetens Zwijnaarde

 

Twee weken na de Relays in Gent stond voor zondag voor heel wat VITA-atleten de eerste individuele cross op het programma. In totaal kwamen er achttien atleten in actie in Zwijnaarde van wie drie atleten een medaille pakten. (foto: Ronny Coene)

Camille mocht de spits afbijten en stond al te trappelen aan de start bij de benjamins. Ze liep een hele knappe wedstrijd en strandde op amper 1 seconden van het brons! Knap gedaan Camille! In dezelfde wedstrijd werden haar vriendinnetjes Aline en Kaat knap elfde en twaalfde. Hun trainers, Jan Arijs en Patricia Lossie, waren zeker en vast heel fier!

Bij de benjamins jongens hadden we dan wel prijs: Odinn pakte het brons en staat zo al voor de tweede keer deze winter op het podium na zijn tweede plaats vorige week in Bonheiden. Bij de pupillen meisjes werd Hanne mooi 26ste.

Over naar de iets oudere atleten dan! Emma Gabriël liep een knappe wedstrijd bij de scholieren meisjes en finishte als zevende. Jorden D’hoe toonde ook karakter en kwam bij de jongens als achttiende over de streep. Met nog wat meer regelmatige training, zit er meer in deze atleet!

Op de korte cross zagen we drie atleten van VITA aan de start. Trainingsmakkers Robbe Van Berlamont en Michiel Baetens en master Mario Penne. Na een trage start nam Michiel het commando over in de kopgroep. Hij moest in de laatste ronde nog één atleet voorlaten en pakte zo het zilver. Achter hem liep Robbe een knappe wedstrijd, hij werd zestiende. Wat later kwam ook Mario over de streep als twintigste. Knap gedaan mannen!

Bij de senioren vrouwen liep Hanne Verbruggen een attente koers. Ze nam zelfs af en toe de koppositie in maar moest in de laatste ronde nog twee atletes voor zich dulden. Met het brons zijn wij en Hanne natuurlijk ook heel blij! In dezelfde wedstrijd finishte Annelies De Dyn als tiende.

Bij de masters zagen we een erg goede Els de Schuyteneer, zij liep een sterke wedstrijd en kon als zesde finishen. Sterk werk! Gina Depetter en Rita Slabbinck finishten wat later als veertiende en negentiende.

Ook bij de masters mannen zagen we drie atleten van VITA. Bruno de Corte was de beste van het drietal, hij werd elfde. Erwin Segers liep ook een mooie wedstrijd, hij finishte als 21ste. Jan Geeroms finishte als 58ste.

Veldloop Opwijk

VITA ATOM Opwijk

 

Een jeugdige delegatie van VITA ATOM (onze kern in Denderhoutem) liet zich ook opmerken in Opwijk. Silke werd vijftiende bij de benjamins meisjes. Bij de tweedejaars finishte Catho knap als zevende en Fraukje als 21ste. Bij de jongens werd Collin mooi tiende. Idriz, Lukas en Stijn finishten net na elkaar als 20ste, 21ste en 23ste bij de tweedejaars. Bij de miniemen kwam ook nog Alixe in actie. Zij finishte als twaalfde.

Bij de cadetten liep Elias een cross op karakter, hij kwam als laatste over de meet. Deelnemen is belangrijker dan winnen, Elias! Knap werk! Bij de masters mannen kwam Hendrik Maes als 48ste over de finish.