BK, KVV & PK Masters: Anja, Yves en Johnny zorgen voor vier gouden medailles

Yves Herregodts KVV podium

În het weekend van 24 en 25 oktober werd er in Wervik gestreden om de Vlaamse en provinciale titels bij de masters. Eerder deze zomer werden ook al de Belgische titels uitgedeeld. Voor VITA namen Johnny Degieter, Yves Herregodts en Anja Vanbiervliet deel. Samen zorgden zij voor dertien medailles waarvan er vier goud kleurden.

 

Johnny zorgde op het BK voor een knappe zilveren medaille op de 200 meter dankzij een nieuw PR van 25″08. Daags nadien werd hij nog vierde op de 400 meter in 56″02. Op het provinciaal en Vlaams kampioenschap in Wervik werd hij opnieuw tweede op de 200 meter (24″69, met ongeldige meewind). Op de 400 meter kon hij zijn seizoensbesteprestatie wel nog aanscherpen tot 55″71, goed voor de Vlaamse en provinciale titel. Proficiat Johnny!

JOhnny Degieter KVV

De medailles en het provinciale 'schildje' van Yves.
De medailles en het provinciale ‘schildje’ van Yves.

Yves had zijn zinnen gezet op de horden. Hij mistte op het BK eerst een medaille op de 110 meter horden (21″51, vierde) maar kon op de 400 meter horden wel het brons pakken in 70″85. Op het Vlaams kampioenschap werd hij op de 110 meter horden(21″09) tweede en op de 400 meter horden(72″28) derde. Op provinciaal niveau pakte hij dan wel respectievelijk zilver en goud (voor de vijfde(!) maal op rij!). Knap werk Yves! Ook al weten we dat je niet helemaal tevreden was met je tijden!

Tot slot was er nog Anja Vanbiervliet. Zij heeft de smaak van wedstrijden terug te pakken gekregen en werd zowaar Vlaams en provinciaal kampioen in het hinkstapspringen met 7m83. In het kogelstoten werd ze op Vlaams niveau vijfde en pakte ze zilver op provinciaal niveau.

We kunnen dus spreken van een meer dan succesvol weekend voor VITA!