Scholieren meisjes winnen PK 4×100 meter met CR

PK aflossingen 4x100 scholieren Elise Jelske Freya Kimberly

Op het provinciaal kampioenschap aflossingen in Aalst kwamen enkele ploegen van VITA in actie. De scholieren meisjes van het 4x100meter-team schoten de hoofdvogel af. Het viertal mag ook op 9 september deelnemen aan de Youth Memorial Van Damme, het voorprogramma van de Memorial Van Damme.

Kimberly Vinck, Elise Lasser, Jelske D’Hoe en Freya De Winter wonnen dus het goud bij de scholieren meisjes op de 4×100 meter. Ze hielden de meisjes van AC Waasland met amper één honderdste af. Hun tijd van 49″63 was ook goed voor een nieuw clubrecord. Proficiat meisjes! Op zondag 9 september kan je het snelle VITA-kwartet van trainers Ludwig Cardon en Anja Van Bervliet in actie zien in het Koning Boudewijnstadion in Brussel op de Memorial Van Damme.

Ook bij de mannen had VITA een 4x100meter-team. Jori Stroobants, Lowi Sorgeloos, Preben Herregodts en Julian Cobbaert werden knap derde bij de senioren in 43″71. De mannen liepen ook nog de 4×200 meter, daar werden ze tweede in 1’31″29. Knap werk!

Ook de afstandslopers kwamen in actie in Aalst. Camille DegieterHanne Verbruggen, Silke Segers en Dorien Van Dorpe namen elk 800 meter voor hun rekening en werden zevende in 10’05″10.