Interclub Cadetten & Scholieren: Jongens amuseren zich in Vilvoorde

Bij gebrek aan cadetten en scholieren bij de jongens werd het zondag een zaak van stand houden voor onze VITA-ploeg. Met amper negen atleten konden ze niet meteen voor de titel gaan, maar ze maakten er wel een leuke namiddag van. De sfeer was op en top en ze werden nog knap 11de van de 19 ploegen!

Arnout Schokkaert opende de dag en liep een goeie 300 meter horden in 50.40. Daarna liep Maarten Lootens bij de scholieren de 400 meter horden, hij finishte knap derde in 61.71. Seppe De Sadeleer nam de 100 meter voor zijn rekening, hij werd derde in zijn reeks in 14.49. Lowi Sorgeloos kon bij de scholieren net niet het volle aantal punten pakken en moest tevreden zijn met een tweede plaats. Op de 200 meter werd hij ook nog knap vierde. Maarten , de man die eerder al de 300 meter horden voor zijn rekening nam, deed ook nog mee in het hoogspringen. Hij werd vijfde met 1m65 zonder al te veel voorbereiding. Knap! Ook Seppe deed een tweede nummer, hij werd negende in het verspringen met 4m58.

Bij de scholieren stootte Arno De Win de kogel 6m09 ver, geen geweldige prestatie aangezien Arno geen kogelstoter is, maar wel alweer een punt voor het team! Klasse! Jordy Van Isterdael deed hetzelfde in het speerwerpen, van teamspirit gesproken!

Robbe Van Berlamont nam zowel de 800 meter (2’11″57- 8e) als de 1500 meter (5’14″58 – 15e) bij de scholieren voor zijn rekening. Hij zette daarmee een PR neer in de 800 meter en pakte zelfs nog vijf punten voor het team op de 1500 meter.

Later op de namiddag zorgde Duncan Heyligen dan voor een nog een ‘punt voor het team’ in het kogelstoten bij de scholieren en werd Dieter Cardon elfde in het verspringen met 4m46. Tot slot werd Arnout ook nog mooi zesde in het hoogspringen bij de cadetten met 1m55 en finishte het 4x100meter team nog zesde.

Geen dag vol overwinningen, maar wel een dag vol sfeer, plezier en atletiek. En daar draait het om! Trainers Ludwig Cardon en Danny Allebosch konden alleen maar blij zijn voor hun atleten!