BK Veldlopen onder een lentezon: Hanne sterk bij senioren

Afgelopen weekend doken we voor de laatste keer deze winter het veld in. Het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke werd onder een stralende lentezon gelopen. Vooral Hanne Verbruggen kon daarvan genieten, zij zette de mooiste VITA-prestatie neer. Maar ook onze jeugdploegen deden het voortreffelijk!

Bij de benjamins meisjes liepen Camille, Hanne, Belle en Aline samen in de aflossingswedstrijd. Zij werden knap 30e. Ook de jongens deden het goed, zij kwamen net als de meisjes over de streep als 30e.

IMG_6979

Bij de individuele pupillenrace werd Hadassah mooi  80e op haar eerste grote kampioenschap tussen heel wat andere meiden. De een jaar oudere Naomi finishte in haar race als 83e. Gwen finishte bij de miniemen als 59e. Alixe volgende niet veel verder als 64e. Tweedejaars miniem Yana kwam tot slot als 76e over de streep in haar wedstrijd.

Over naar de oudere jeugdcategorieën dan. Geen Emma Gabriël, zij werd helaas ziek na haar knappe prestatie in Dour. Ook vriendin Emilie Tuytschaver verschijnende om dezelfde reden niet aan de start. Bij de scholieren jongens zagen we Robbe Berlamont, die aan zijn weg terug aan het timmeren is, als 50e over de streep komen.

En zo komen we al snel bij ‘de groten’. Hanne Verbruggen liep een dijk van een wedstrijd en haar trainer Frans Mattens kon dan ook niet anders dan tevreden zijn met haar knappe 16e plaats. Dat belooft voor de zomer! Annelies De Dyn finishte wat later als 36e.

IMG_7001a

Juniore Camille Degieter liep in de late namiddag naar een knappe 21e plaats, ook haar zomer ziet er rooskleurig uit. In de korte cross bij de vrouwen werd Silke Segers ook knap 34e.

De focus verschuift nu na de rustperiode naar de zomer! Wij zijn alvast benieuwd welke tijden we zullen zien!

Hier kan u de uitslag terugvinden.