Revanche in de indoorhal

Na een minder goed atletiekweekend vorige week (en de week daarvoor voor Jori) werd er afgelopen zondag revanche genomen in de topsporthal. Uitblinkers op het blauwe ovaal waren Julian Cobbaert, die 49″48 neerzette op de 400 meter en Elise Lasser, die in haar debuut op de 400 meter 57″51 op het bord liet staan.

Elise mocht als eerste uitpakken in beste reeks op de 400 meter. Vanuit baan vijf startte ze heel goed en liep ze helemaal alleen naar 57″51, goed voor een nieuw clubrecord. Haar tijd zou vorige week op het BK scholieren goed geweest zijn voor zilver. Trainer Ludwig Cardon vertelde het volgende over haar race: “Het was een droom om te zien hoe ontspannen ze liep.”

Kort daarna was het de beurt aan het duo Julian Cobbaert en Jori Stroobants in de snelste reeks bij de heren. Julian duwde van bij de start het gaspedaal in en won in 49″48, een nieuw CR. Kort achter hem finishte Jori in 50″04, die gehinderd werd tijdens de race. “Anders had 49″80 op de tabellen gestaan”, vertelde zijn trainer achteraf.

We kunnen dus spreken van een geslaagde revanche in de topsporthal. De focus verschuift nu naar het outdoorseizoen waar zowel Elise (EK Scholieren) als Julian (WK junioren) van een plaatsje in het aflossingsteam van België dromen. Ook voor Jori ziet de zomer er goed uit, hij heeft immers een zeer constante winter achter de rug!

Jori en Julian

Foto met dank aan Sven Janssens