BK Indoor: Clubrecords sneuvelen alweer (+ ZILVER!)

Met het Provinciaal en Vlaams kampioenschap achter de rug, was het zaterdag tijd voor het Belgisch kampioenschap indoor. Onze atleten zorgden alweer voor mooie resultaten met als hoogte punt de zilveren medaille van een wederoptredende Sara Segers op de 1500 meter. 

Jori Stroobants zette meteen de toon door de dag te beginnen met een persoonlijke beste op de 60m horden. Helaas was zijn 8″68 net niet goed genoeg om in de finale te staan. Kort daarna snelde scholiere Elise Lasser ook naar een persoonlijke beste. Zij kwam op de 60 meter vlak over de streep in 7″83, slechts vier honderdsten van de finale en alweer een nieuw clubrecord.

12744007_10208401249846537_47369643987697108_n

Exact anderhalf uur later liep Elise ook nog de 200 meter. We wisten dat haar conditie erg goed was, maar 24″86 was toch wel heel snel! De ‘magische’ 25-secondengrens is daarmee ook gesloopt. Doordat een atlete uit Nederland deelnam, miste zij de finale! (Het reglement zegt dat er bij een BK steeds 1 buitenlander deelnemen in de finale kan staan als die bij de snelste vijf is op de 200 meter). Ook Julian Cobbaert liep in Gent de 200 meter, hij voorspelde een tijd laag in de 22 seconden en met 22″37 kreeg hij ook gelijk. Daarmee scherpte hij zijn eigen clubrecord ook aan.

Normaal gezien ging ook Kimberly Vinck deelnemen aan het BK. Zij werd helaas geveld door een voedselvergiftiging. Gelukkig kan zij volgende week haar goede vorm nog eens etaleren op het BK voor scholieren.

Zilver voor Sara

Terwijl we de laatste weken enkel sprinttrainer Ludwig Cardon zagen in de topsporthal, zagen we zaterdag ook Frans Mattens. Hij wisselde de koude en modderige veldlopen om voor de indoorhal want Sara Segers maakte haar wederoptreden na lang blessureleed. “Gewoon volgen” was het order die ze meekreeg van haar trainer, en dat deed ze ook. Ze kon als enige het hoge tempo van latere winnaar Charlotte Jacobs volgen en kwam als tweede over de streep in 4’36″65, een knappe tijd en meteen een clubrecord erbij!

12742829_10208401284647407_4201929378318535947_n

Ook bij het hoogspringen zagen we een VITA-atlete. Sarah De Vogelaer miste de bronzen medaille op 3 centimeter. Met 1m68 zette ze wel een tweede seizoensbeste prestatie neer.

Jori: In de catacomben afreageren

Voor Jori stond er in de late namiddag ook nog de 400 meter op het programma. Helaas werd hij uitgesloten door een valse start. De reactietijd van Jori was 98 duizendsten van een seconde, terwijl het ten minste 100 duizendsten moet zijn. Echt balen dus voor Jori, die in bloedvorm zit. Hij vroeg dan ook aan zijn trainer of hij op de opwarmpiste een 400 meter mocht lopen. Zijn adrenaline en snelle benen brachten hem een handgestopte tijd onder de 50 seconden… Volgende week hoopt hij die tijd ook te bevestigen in zijn laatste wedstrijd van dit indoorseizoen.

 

De volledige wedstrijddag is hier te bekijken dankzij Atletieknieuws.
De uitslagen kan u hier terugvinden.
Foto’s zijn hier te bekijken met dan aan Sven Janssens.