1 Weekend, 2 wedstrijden, 2 clubrecords 4x200m

Met de IFAM indoor op zaterdag en de KAAG jeugdaflossingsmeeting op zondag stond dit weekend voor onze sprinters helemaal in teken van de 4×200 meter. Op zaterdag werden onze snelste heren zesde op het Belgisch kampioenschap op de IFAM en op zondag liepen de scholieren ook een hele sterke wedstrijd. Resultaat: twee nieuwe clubrecords! Wat konden we ook anders verwachten?

Julian Cobbaert, Jori Stroobants, Preben Herregodts en Jelle Vandemenschbrugge liepen in de tweede snelste reeks op het BK naar 1’30″98,  alweer goed  voor een CR. Ze bleven met die tijd ook amper twee tienden boven het outdoor CR dat al sinds 1989 op de tabellen staat. Of dat na deze zomer ook nog zo zal zijn, betwijfelen we! Hun tijd was ook goed voor een zesde plaats op het Belgisch kampioenschap, dat gewonnen werd door de broers Borlée en een Fransman. (foto met dank aan Xavier Rondas)

Ook Kimberly Vinck kwam in actie op de IFAM op zaterdag. Zij deed exact acht seconden over de 60 meter vlak, goed voor een seizoensbeste. Met nog enkele wedstrijden te gaan, zit er dus zeker een duik onder de acht seconden in! En dan is haar PR natuurlijk niet meer ver af…

Op zondag deed het scholierenkwartet Lowie Sorgeloos, Maarten Lootens, Duncan Heyligen en Dieter Cardon het onverwachte: ze verbraken het CR, wat trainer Ludwig wel gedacht had, maar ze deden het ook nog eens met maar liefst 8(!) seconden. Het nieuwe CR staat nu op 1’44″54. Vooral Dieter verbaasde iedereen, hij zou zijn ronde onder de 28″ gelopen hebben volgens de chrono van zijn vader/trainer! Daarmee wordt nog maar eens bewezen dat een harde werker er ook komt!

 

12715511_527466617423043_7717960076361096082_n