Kampioenschap van Vlaanderen Indoor: alweer raak voor VITA

Afgelopen weekend vonden de Vlaamse en franstalige kampioenschappen plaats in de Topsporthal in Gent. Op zondag kwamen zes atleten van VITA in actie. Dé wedstrijd van de dag werd de 400 meter waar Jori Stroobants en Julian Cobbaert het voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk trok Jori aan het langste eind, hij pakte dankzij zijn sterke race ook nog eens de bronzen medaille mee naar huis. Julian kon als jongste finalist als vijfde finishen.

Beiden heren zetten met respectievelijk 50″29 en 50″58 overigens alweer knappe tijden neer. De overwinning ging naar een ongenaakbare Tim Rummens (die ooit nog met de Belgian Tornados meeliep) van DCLA in 47″67.

De 400 meter was natuurlijk niet het enige nummer waar de aandacht van trainer Ludwig Cardon naar uitging. Zijn pupillen Kimberly Vinck (8″08), Preben Herregodts (7″26) en Elise Lasser (7″96) deden het voortreffelijk op de 60 meter. Elise verbak ook alweer haar eigen clubrecord op de 200 meter. Ze is met 25″13 nu de snelste atlete van VITA ooit op de 200 meter, zowel indoor als outdoor. Heel knap dus van de eerstejaars scholier, die ook nog knap vijfde werd in de finale tussen de grote dames.

Tot slot was er ook Sarah De Vogelaer, zij werd zesde in het hoogspringen nadat ze drie keer de lat deed vallen op 1m68.

We kunnen dus alweer spreken van een geslaagd kampioenschap! Wij kruisen alvast mee dat we op het Belgisch kampioenschap weer mooie prestaties kunnen zien!