VITA scoort goed op indoormeetings en PK

De afgelopen weken stonden voor onze atleten van de kortere afstanden en de kampnummers heel wat wedstrijden op het programma in de indoorhal in Gent. In grote getale kwamen zowel klein als groot goed voor de dag. Vooral de atleten van trainer Ludwig Cardon verbaasden met heel wat nieuwe clubrecords. Hieronder leest u het verslag van Ludwig over de afgelopen drie meetings. (Bekijk enkele foto’s onderaan)

 

Nieuwe PR’s en CR’s tijdens Open Indoormeeting RC Gent

 

Tijdens de indoormeeting op tweede kerstdag namen een aantal VITA atleten deel. Jori Stroobants sprong 6m44 ver. Maarten Lootens brak  de 8”-grens net niet op de 60 meter vlak, maar liep met 8”02 wel naar een nieuw PR. Duncan Heyligen behaalde in zijn eerste 60 meter 8”35. Preben Herregodts (8”31) en Julian Cobbaert (7”28) behaalden eveneens een nieuw PR. Yves  Herregodts bevestigde zijn goede seizoenstart (8”02), net als Johnny Degieter (8”20). Op de 200 haalden Arnout Schokkaert 29”11, Maarten (25”64), Duncan (27”02) en Yves (25”78)  een nieuw PR. Julian verbeterde het 17jaar oude CR tot 22”68. Zonder recuperatie en direct na zijn verspringen liep Jori 23”55, en Preben 23”78. Johnny (25”71 CR) en Yves (25”73 PR) vochten een onderling duel uit. Elise liep een nieuw CR (25”73). Jelske D’Hoe een nieuw PR (28”08). Dat belooft voor het komende PK!

 

Topprestaties tijdens Cedric Van Branteghem-meeting

 

Ook de week na de meeting van RCG deden de atleten het heel goed, en sneuvelde er alweer een drie CR’s. Yves liep voor de eerste maal en 60horden en verbeterde het CR tot 10”99. Jori liep als voorbereiding op het PK een 60Horden in 8”83. Yves liep ook de 60m (8”08). Met meer dan 2 uur vertraging werden de 300den gestart. Arnout (44”98) was onze enige cadet.  Elise liep een nieuw scholieren CR (41”37). Maarten (40”07) kon net niet onder de magische 40”-grens. Julian liep eveneens en nieuw scholieren CR (35”51) vanuit wat minder gunstige baan drie. Jori liep 36”14 en Preben haalde een nieuw PR 37”00. Johnny tot slot liep 40”73, eveneens een nieuw CR.

 

Super resultaten tijdens Provinciaal Kampioenschap

3 maal GOUD (Jori, Julian, Elise)

3 maal ZILVER (Jelske, Jori, Jelle)

1 maal BRONS(Kimberly)

 

Het provinciaal kampioenschap was een groot succes voor VITA. Er werden maar liefst 7 medailles behaald, waarvan 3 gouden! Jelske mocht openen met een nieuw indoor PR van 10m19 en ZILVER. Ze was hiermee slechts 6cm verwijderd van het clubrecord, en dat als eerstejaars. Jori kon niet onderdoen op de 60Horden. Na een spannende strijd was hij 1 honderdste sneller dan de tweede en werd kampioen in 8”76. De 60 meter werd echt super voor onze VITA atleten. Preben verbeterde in de reeksen zijn PR tot 7”27, om daarna in de finale als 5de terug een nieuw PR van 7”21 te lopen. Hij is momenteel onze snelste mannelijke VITA atleet (en dat zal Julian op training nog veel horen!). Jelle Vandemenschbrugge, na een paar jaar terug zijn eerste PK, liep 7”45 in de reeksen. Bleek dat hij net finale had gehaald… Lowi Sorgeloos kende een goede start en liep 7”46. In de finale had Lowi een super start en werd op een duizendste van  het verdiende brons gehouden in een nieuw PR van 7”40. Duncan liep in zijn 60m een nieuw PR (8”15). Bij de scholieren dames liep Kimberly Vinck in de reeksen 8”05 en verbeterde zich in de finale tot 8”01 en behaalde brons. Jelske haalde net geen PR (8”37). Helaas viel ze net na de aankomst en liep een kwetsuur op. Hopelijk kan ze snel herstellen om het heel goed gestarte indoorseizoen verder te zetten. Freya De Winter wou zich afreageren en wierp de kogel 9m25 ver. Op de 200 meter werd stilletjes gehoopt op “vuurwerk”, en dat kwam er! Elise Lasser opende explosief en werd provinciaal kampioen in en nieuw CR 25”62. Nog nooit eerder liep een VITA atlete zo snel op de 200 meter. Dat belooft voor volgende wedstrijden. Freya liep net geen nieuw PR (28”43). Duncan verbeterde zijn PR met meer dan 6 tienden tot 26”47. Johnny won zijn wedstrijd in een nieuw CR 25”47.

 

Als laatsten mochten onze 400 lopers in de arena. Arnout liep zijn eerste 400 ooit in 63”14 en behaalde een mooie 4de plaats. Maarten verbeterde zijn PR naar 57”44. Yves liep na en sterke eindsprint 57”98. Julian en Jori hoopten de lange dag met vuurwerk af te sluiten. Julian liep solo naar een nieuw CR én provinciaal kampioen in 49”92. Na een heel goede wedstrijd in 50”00 behaalde Jori een meer dan verdiende zilveren medaille.   Met wat geluk had een 2de goud erin gezeten.

 

Deze resultaten geven hoop op nog mooiere prestaties tijdens de komende Vlaamse en Belgische kampioenschappen.