26 VITA atleten aan de start in Oudenaarde

Op de 89ste Oudenaardse Stadsveldloop  Memorial Valentine De Smet tekenden 26 atleten van VITA present, en dit op de verjaardag van de grootste kindervriend. Patrick Vanderstraeten slaagde erin om meteen op het hoogste schavotje te staan en dit bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen. 

Kangeroes  Steffi en Ilona mochten de spits afbijten, beiden liepen een mooie wedstrijd. Bij de benjamins kwamen 6 atleetjes in actie. Camille miste nipt het podium, vriendin Kaat werd 21ste. Bij de jongens werden Seppe en Seppe 17de en 19de, Alejo werd 23ste. Bij de tweedejaars benjamins werd Bjarne 22ste. Ook bij de pupillen waren heel wat atleetjes van VITA. Febe en Hanne werden 22ste en 30ste bij de eerstejaars, hun een jaar oudere vriendinnen Keoni en Gitta werden 18de en 36ste in hun categorie. Xander finishte als 35ste bij de jongens. Om de jeugdwedstrijden af te sluiten tekenden vier miniemen present. Onder hen Alixe, Jitte, Yana en Lars. Zij werden respectievelijk 27ste, 26ste, 18de en 14de.

Van de oudere jeugd was de opkomst laag door het begin van de examens. Geen cadetten en geen scholieren meisjes. Op scholier Robbe,  konden we wel rekenen. Robbe had nog iets recht te zetten en toonde karakter tijdens zijn wedstrijd door als negende te finishen. Bij de seniorendames tekenden drie dames present, Hanne behaalde een mooie zesde plaats. Annelies liep haar eerste wedstrijd en eindigde mooi zeventiende, Silke eindigde op de eenentwintigste plaats. De kersverse master Els mocht zich meten tegenover haar nieuwe tegenstanders bewijzen, zij eindigde twintigste en Rita sloot getrouwsgewijs het rijtje met een dertigste plaats. De enige vertegenwoordiger bij de masters +35 mannen was Bruno die zijn wederopstanding maakte, hij eindigde vijfendertigste. Ten slotte vier master +50 heren met Patrick als kers op de taart, Erwin knap achtste, Jean-Benoit 29ste en Peter zevenendertigste sloten de mooie veldloopdag af.

Wil je de uitslag terugvinden, klik dan hier.