Veldloop Zwijnaarde: VITA op post!

Na de relays van vorige week in Gent trokken we vandaag met de club naar de veldloop in Zwijnaarde. Uitblinkers van de dag waren Hanne Verbruggen en Michiel Baetens die respectievelijk in de lange cross bij de vrouwen en de korte cross bij de mannen beiden vierde werden.

(Het verslag van de veldloop in Opwijk kan u hier terugvinden)

Bij de allerkleinsten liep Aline Van Weyenberg haar allereerste veldloop. Ze ging er van de start als een speer vandoor en moest dat op het einde een beetje bekopen. Maar ze hield er wel een goed gevoel en een 15de plek aan over! Dat smaakt naar meer!

Emilie Tuytschaever moest het bij de scholieren meisjes zonder buurmeisje en vriendin Emma Gabriël doen, die ziek thuis moest blijven. Emilie liep toch een knappe wedstrijd en werd 13de.

Bij de scholieren jongens kwam Robbe van Berlamont met ambitie aan de start, hij trainde de afgelopen weken regelmatig en had gehoopt op een plekje in de top tien. Helaas werd hij de dag voordien ziek en moest hij de wedstrijd halfweg staken. Volgende week in Deinze neemt hij opnieuw de handschoen op.

Michiel Baetens waagde zich voor de eerste keer aan een korte cross als eerstejaars senior. Hij liep goed mee voorin en kon knap als vierde eindigen.

Bij de senioren vrouwen zagen we een kanonsstart van Hanne Verbruggen, iedereen dacht dat ze zou stilvallen maar Hanne hield heel de wedstrijd stand en werd knap vierde! Proficiat Hanne! Els De Schuyteneer en Silke Segers werden respectievelijk elfde en achtste. Master Rita Slabbynck liep haar wedstrijd zoals steeds uit en werd 17de in haar categorie.

Tot slot kwamen Maarten Gabriël en Matthias Milo nog in actie bij de junioren. Wat op papier een veldloop van 6.8km bleek achteraf 7.5km te zijn, en dat voelden beiden jongens! Na een te snelle start moest Maarten gas terugnemen, hij viel terug naar de vijfde plaats maar vocht op het einde terug en finishte knap als vijfde junior. Matthias liep een verstandige wedstrijd en rukte stelselmatig op in de wedstrijd. Hij finishte als negende junior.

De uitslagen kan u hier terugvinden